Diagnostiek

Persoonlijkheid

Hechting

Trauma

Binnen In-Dividu leggen wij veel nadruk op een kwalitatief goede diagnostiek. Zorgvuldige diagnostiek maakt inzichtelijk welke factoren, in het hier en nu en eerder in de tijd, een rol hebben gespeeld. Hierin trachten wij een denken te krijgen over oorzakelijke en instandhoudende factoren. Daarnaast denken wij verder of – anders verwoord – naast de DSM-V classificatie. Classificerende diagnostiek geeft op beschrijvend niveau weer. Structurele diagnostiek onderzoekt structuren. De combinatie van diagnostieksessies, met de testdiagnostiek en de biografie geeft een uitgebreid beeld over u. Al deze gegevens sturen ons denken betreffende de diagnostiek en de indicatie stelling. 

 

Screening en diagnostische onderzoeksgesprekken
(gebaseerd op psychodynamische hypothesen)

Na uw aanmelding via onze website nemen wij telefonisch contact met u op om uw aanmelding te bespreken. Daarna ontvangt u van ons enkele vragenlijsten, met het verzoek aan u deze in te vullen. Eveneens sturen wij u een format toe voor het schrijven van een biografie, uw levensverhaal.

Hierna volgen twee onderzoeksgesprekken met u. Deze gesprekken kunnen face-to-face plaatsvinden, digitaal of in een combinatie hiervan.

Deze diagnostische onderzoeks gesprekken sessies omvatten een eenmalige psychologische/ psychodynamische taxatie en eenmalige psychiatrische taxatie.

Eventuele aanvullende multidisciplinaire diagnostiek

Als we tijdens de diagnostische fase een indicatie zien voor aanvullend multidisciplinair onderzoek, kan er een gesprek plaatsvinden met een systeemtherapeut (systemische taxatie) of een vaktherapeut (lichamelijk-psychologische taxatie). Bij deze diagnostische gesprekken wordt respectievelijk aandacht besteed aan uw context/leefomgeving en aan uw (psychologische) lichaam.

 

Intern overleg

Na de diagnostische gesprekken volgt een multidisciplinair overleg (genaamd de Indicatiestaf), waarin wij onze bevindingen uit de onderzoeksgesprekken, de uitkomsten uit de vragenlijsten en uw biografie naast elkaar neerleggen en de indicatie voor uw behandeling vaststellen. Eveneens worden de diagnostische omschrijving en het behandelplan opgesteld. De uitkomsten van dit overleg en de uitkomsten van de testdiagnostiek worden met u besproken tijdens een adviesgesprek en er wordt samen met u besloten om van start te gaan met therapie.

Heeft u vragen?

Twijfel niet en neem contact met ons op, wij helpen u graag.